Rusija počela sa povlačenjem vojnih trupa sa Krima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 10:32

Rusija počela sa povlačenjem vojnih trupa sa Krima

Rusija je počela povlačenje u stalne baze vojnih snaga koje su bile angažovane u vojnim vežbama na jugu zemlje, na granici prema Ukrajini.

"U skladu sa instrukcijom ruskog ministra odbrane, generala armije Sergeja Šojgua, snage Južnog vojnog okruga i vazduhoplovne trupe, angažovane u slučajevima iznenadne inspekcije, počele su da se na dan 23. aprila vraćaju u svoje stalne baze", kaže se u saopštenju ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstva odbrane.

Kako prenosi TAS S, Ministarstvo je saopštilo da se vojne jedinice i formacije trenutno kreću ka železničkim stanicama i aerodromima, i da se ukrcavaju u desantne brodove i avione vojno-transportne avijacije.

Poligon "Opuk" na Krimu juče je bio centralno mesto vojnih vežbi, u kojim je učestvovalo više od 10.000 vojnika.

Nakon nadgledanja vojnih vežbi na Krimu, Šojgu je rekao i da vojska mora biti spremna da brzo odgovori u slučaju "nepovoljnog" razvoja situacije u okviru vojne vežbe NATO-a "Branilac Evrope", prenela je agencija Interfaks.

Multinacionalna vojna vežba "Branilac Evrope" je godišnja vojna vežba koju predvodi američka vojska, a za cilj ima izgradnju spremnosti i interoperabilnosti između američkih i drugih NATO vojnika, kao i drugih partnera.

Od marta do juna, više od 28.000 snaga iz 26 država izvodiće vežbe u više od 30 područja za obuku u desetak zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija počela da povlači trupe sa Krima

Izvor: RTS, 23.Apr.2021

Rusija je počela povlačenje u stalne baze vojnih snaga koje su bile angažovane u vojnim vežbama na jugu zemlje, na granici prema Ukrajini. . "U skladu sa instrukcijom ruskog ministra odbrane, generala armije Sergeja Šojgua, snage Južnog vojnog okruga i vazduhoplovne...

Nastavak na RTS...

Rusija počela da povlači vojne trupe sa Krima

Izvor: OkRadio.rs, 23.Apr.2021

Rusija je počela povlačenje u stalne baze vojnih snaga koje su bile angažovane u vojnim vežbama na jugu zemlje, na granici prema Ukrajini. "U skladu sa instrukcijom ruskog ministra odbrane, generala armije Sergeja Šojgua, snage Južnog vojnog okruga i vazduhoplovne trupe, angažovane u slučajevima...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.