Rusi su počeli da koriste moćno oružje? Ukrajina: Uništiće nam vojsku

Izvor: B92, 19.Sep.2022, 00:01

Rusi su počeli da koriste moćno oružje? Ukrajina: "Uništiće nam vojsku"

Ukrajinska vojska saopštila je da je Rusija počela da koristi iranske dronove za napade, izvestio je u nedelju Njujork tajms.

Prema ukrajinskom vojnom zvaničniku koji je razgovarao za list, ostaci dronova Shahed-136 otkriveni su na zemlji tokom kontraofanzive koju je Ukrajina pokrenula ovog meseca u severoistočnim regionima zemlje.

Oružje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je "kamikaze dron koji nosi bojevu glavu tešku oko 36 kilograma" i može da se lansira sa zadnjeg dela kamiona s ravnim platformama, objasnio je Njujork tajms.

"To je prepolovilo Triple-7“, rekao je on Tajmsu, misleći na uništavanje haubice M777 koju su SAD isporučile ukrajinskoj vojsci.

"Umesto da ispalite 100 artiljerijskih granata, lakše je pustiti jedan od ovih dronova u potrazi za metom", dodao je on.

Njujork tajms je preneo i Kulagovo objašnjenje da je dron bio dovoljno precizan da gađa samohodnu haubicu u predelu cevi gde je bio uskladišten barut.

Ovo zauzvrat stvara sekundarne eksplozije.

"To je veoma ozbiljan problem“, rekao je on i dodao da će bez ikakvih protivmera dronovi uništiti "celu ukrajinsku vojsku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.