Izvor: RTS, 06.Dec.2022, 07:11

Konašenkov: Potisnute ukrajinske snage iz dela Donjecka; Mađarska stavila veto na novi paket pomoći EU Kijevu

Rat u Ukrajini – 286. dan. Restrikcije struje u celoj Ukrajini. Granatirano predgrađe Zaporožja. Napad dronovima na aerodrom u Kursku. Potisnute ukrajinske snage iz dela Donjecka, tvrdi Moskva. Volodimir Zelenski obišao vojnike u Donbasu. Mađarska stavila veto na novi paket pomoć EU Kijevu.
Nastavljaju se borbe u Ukrajini, tokom jučerašnjeg dana, proglašena je vazdušna opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << širom zemlje nakon eksplozija u Harkovskoj, Luganskoj, Dnjepropetrovskoj oblasti, Odesi, Zaporožju i Vinici. Uvedena su i vanredna isključenja struje u zemlji, saopštio "Ukrenergo".

"Ukrajinska protivvazdušna odbrana je oborila većinu ruskih raketa ispaljenih na Ukrajinu, a radnici su već započeli radove na obnavljanju energetskog napajanja", izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.  
Za to vreme predsednik Rusije automobilom je prešao Krimski most, čija je desna traka ponovo otvorena za saobraćaj – posle eksplozije u oktobru, za koju je Moskva okrivila ukrajinske službe.
Nemački kancelar Olaf Šolc poručio je da se mora sprečiti izazivanje novog Hladnog rata – stvaranjem novih partnerstava.
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odgovara da je NATO ozbiljna pretnja Rusiji i da Zapad rizikuje direktni sukob nuklearnih sila, sa katastrofalnim posledicama.
Nove pretnje ukrajinskim konzulatima u Španiji, policija zaplenila tri koverte sa životinjskim očima.
Pogledaj vesti o: NATO,   Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Restrikcije struje u celoj zemlji; Šojgu: Opasnost od nuklearne katastrofe u Zaporožju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022

Rat u Ukrajini – 286. dan. Restrikcije struje u celoj Ukrajini. Granatirano predgrađe Zaporožja. Napad dronovima na aerodrom u Kursku...Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obišao je vojnike koji se bore u Donbasu. Danas Ukrajina obeležava Dan oružanih snaga..."Hvala vam na otporu koji pružate...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.