Izvor: RTS, 27.Jun.2022, 06:09

Regionalne vlasti pozvale civile da hitno napuste Lisičansk; Zelenski: Partneri bi trebalo da budu brži

Sto dvadeset četvrti dan rata u Ukrajini. Regionalne vlasti pozvale su civile da se hitno evakuišu iz Lisičanska, grada na istoku Ukrajine koji napadaju ruske snage. Predsednik Volodimir Zelenski kaže da je Ukrajini potrebna moćna i efikasna protivraketna odbrana i poziva partnere da budu brži u isporukama naoružanja. Lideri Grupe sedam (G7) poručili su sa samita u Elmanu da će nastaviti da pružaju finansijsku, humanitarnu, vojnu i diplomatsku podršku Ukrajini. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Pripadnici proruskih snaga u Luganskoj oblasti tvrde da su evakuisali još oko 250 civila iz kompleksa hemijske fabrike "Azot" u Severodonjecku.

Ukrajinski zvaničnici saopštili su da je jedna osoba poginula, a petoro je povređeno kada je ruska raketa pogodila stambenu zgradu i kompleks obdaništa u centru Kijeva.
Vlasti u centralnoukrajinskom gradu Čerkasi kažu da je raketnom napadu poginula je jedna osoba a da je oštećen i most koji povezuje zapadne regione sa istočnim zonama borbenih dejstava.
Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je koristilo visokoprecizno oružje kako bi pogodilo centre za obuku ukrajinske vojske u Černigovu, Žitomoru i Lavovu.
Naftne platforme ruske kompanije "Černomornjeftgaz" u Crnom moru ponovo su se našle na udaru ukrajinskih granata, izjavio je portparol službe za vanredne situacije Krima.
Kako je navedeno, niko nije povređen.
Ruski predsednik Vladimir Putin sledeće nedelje posetiće dve bivše sovjetske republike u centralnoj Aziji, Tadžikistan i Turkmenistan izvestila je ruska državna televizija, što je prvo poznato putovanje ruskog lidera u inostranstvo otkako je počeo rat na Ukrajini. 
Iako su Britanija, SAD, Japan i Kanada odlučile da zabrane uvoz tek iskopanog ili prerađenog ruskog zlata, čelnici EU i lideri evropskih država članica G7 i Unije, smatraju da treba ostati oprezan i osmisliti zaštitni mehanizam pre uvođenja sankcija.
"Treba da vidimo da li je moguće ciljati zlato na način koji bi pogodio rusku ekonomiju, a istovremeno da ne nanesemo štetu nama samima", rekao je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel na konferenciji za novinare.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Nastavlja se bitka za Donbas, u Kremenčuku 13 žrtava, desetine ranjenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2022

Sto dvadeset četvrti dan rata u Ukrajini. U raketnom napadu pogođena stambena četvrt u Kijevu, oštećen most preko Dnjepra u gradu Čerkasi u centralnom delu Ukrajine. SAD, Kanada, Japan i Velika Britanija zabranile uvoz ruskog zlata, članice G7 i EU zajedno sa Briselom smatraju da prvo treba uspostaviti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.