RUSKI NAPAD MOŽE POČETI BILO KOG DANA: Opšta histerija u Americi, Bela kuća nastavlja da doliva ulje na vatru

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 18:45

RUSKI NAPAD MOŽE POČETI BILO KOG DANA: Opšta histerija u Americi, Bela kuća nastavlja da doliva ulje na vatru

Rusija je u više navrata negirala da planira da izvrši invaziju na Ukrajinu

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je danas da bi napad Rusije na Ukrajinu mogao da počne bilo kad i da će SAD nastaviti da dele obaveštajne podatke s drugim zemljama kako bi Moskva bila onemogućena da stvori izgovor za napad. Gostujući na televiziji Si-En-En, Saliven je odbio da kaže da li američke obaveštajne agencije veruju da Rusija razmatra da napadne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u sredu, 16. februara.

Prema pisanju lista "Politiko", američki predsednik Džozef Bajden izjavio je u petak, u razgovoru s više zapadnih lidera, da bi Rusija mogla da napadne Ukrajinu 16. februara.

- Ne možemo savršeno da predvidimo dan, ali već neko vreme govorimo da bi velika vojna akcija Rusije u Ukrajini mogla da počne bilo koji dan - to uključuje predstojeću sedmicu, pre kraja Zimskih olimpijskih igara - rekao je Saliven.

Saliven je istakao da su SAD spremne da rade na diplomatiji, ali da su takođe "pripremljene da odgovore ujedinjeno i odlučno sa svojim saveznicima i partnerima ako Rusija" nastavi sa svojim aktivnostima.

, ali zbog gomilanja više od 100. 000 vojnika u blizini ukrajinske granice pojedine zapadne zemlje, uključujući SAD, tvrde da bi mogla da napadne Ukrajinu u bilo kom trenutku.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.