RUSI SE OGLASILI NAKON UDARCA UKRAJINE NA BIKOVIĆA: Ne znaju oni koliki im je to GUBITAK ZA DRŽAVU I NAROD (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2019, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI SE OGLASILI NAKON UDARCA UKRAJINE NA BIKOVIĆA: Ne znaju oni koliki im je to GUBITAK ZA DRŽAVU I NAROD (FOTO)

Talentovanom srpskom glumcu Milošu Bikoviću zabranjen je ulazak u Ukrajinu.

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je odluka Ukrajine da srpskom glumcu Milošu Bikoviću zabrani ulazak u zemlju veliki gubitak za tu državu i njen narod.

- Sa nedoumicom sam saznao za zabranu ulaska u Ukrajinu talentovanom srpskom glumcu Milošu Bikoviću. Veliki gubitak za Ukrajinu i njen narod - naveo je Bocan-Harčenko na svom nalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Tviteru.

С недоумением узнал о запрете въезда на Украину талантливому сербскому актеру Милошу Биковичу. Большая потеря для Украины и ее народа. Случай, к сожалению, не беспрецедентный – видимо, методичное разрушение культуры у украинских властей уже вошло в привычку.

— Александр Боцан-Харченко (@ABocanHarcenko) August 22, 2019

Ruski ambasador istakao je da taj slučaj "nažalost, nije bez presedana" navodeći da je "po svoj prilici, metodično rušenje kulture već postalo navika ukrajinskih vlasti".

Glumac Miloš Biković prethodno je objavio na Tviteru da mu je zabranjen ulaz u Ukrajinu zbog navodnog ugrožavanja nacionalne bezbednosti.

Zabranjen mi ulazak u Ukrajinu. Ne znam kako se na ukrajinskom kaže ali na srpskom imamo izreku: NALJUTIO SE KMET NA SELO PA... dalje znate i sami.

— Милош Биковић 1244 (@Bikovic) August 21, 2019

- Zabranjen mi ulazak u Ukrajinu... Glumim ja nekad bolje, nekad gore, ali ne baš tako da je ugrožena bezbednost nacije - naveo je Biković na Tviteru.

Biković je poslednjih godina angažovan u Rusiji, u kojoj snima filmove i serije.

Ukrajina je do sada zabranila ulaz u zemlju i francuskom glumcu Žerardu Deparđeu, koji ima i državljanstvo Rusije, glumcu Stivenu Sigalu, pevaču grupe Limp Bizkit Fredu Darstu...

Odnosi Zapada i Rusije

Ambasador je izjavio je da Beograd vidi kao kariku u odnosima Zapada i Rusije. On je rekao da je potpisivanje sporazuma o zoni slobodne trgovine izmedu Srbije i Evroazijske ekonomske unije (EAEU), koje se očekuje 25. oktobra, tek početak, i da očekuje da će saradnja jačati u budućnosti.

- Pre svega je reč o slobodnoj trgovini, otvorenom i slobodnom tržištu, slobodnom kretanju roba, usluga i radne snage. EAEU je uzela najbolje iskustvo svih sličnih integracija, i smatramo da EAEU ima dosta solidnu perspektivu. Svakog dana više i više zemalja ispoljava želju da se priključi, da ima neku vrstu ugovora - objasnio je Bocan-Harcenko.

A post shared by Miloš Biković (@bikovic) on Aug 5, 2019 at 10:47am PDT

Proces evropskih integracija EU, kako je istakao, ne vidi kao prepreku u saradnji Beograda sa EAEU.

Kazao je da je moguće da Srbija postane karika u odnosima Rusije i EU, odnosno "integraciji intigracija", saradnji izmedu EU i EAEU.

Srbija će, kako je objasnio, posle 25. oktobra imati mogućnost slobodne trgovine bez carina, sa malo izuzetaka, i prodor na tržište od ukupno 180 miliona potrošača.

Rusija će, s druge strane, imati mogućnost povećanja plasmana svojih proizvoda - industrijskih i drugih, dodao je ambasador, ističući da je cilj da trgovinska razmena dostigne četiri milijarde dolara.

Pogledajte rezultate

BONUS VIDEO: ŠPIJUNSKO BLAGO: Američka vojska razvila dronove veličine INSEKTA (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.