RT: Porošenko i SNBO Ukrajine podržali proglašenje ratnog stanja

Izvor: Vostok.rs, 26.Nov.2018, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Porošenko i SNBO Ukrajine podržali proglašenje ratnog stanja

Izvor: Vostok / RT
Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (SNBO) doneo je odluku da proglasi ratno stanje na teritoriji zemlje u trajanju od 60 dana.  Predlog sekretara SNBO Aleksandra Turčinova o uvođenju ratnog stanja podržao je i predsednik Ukrajine Petro Porošenko.
Porošenko je pozvao poslanike parlamenta da se u ponedeljak iza zatvorenih vrata raspravlja o pitanju uvođenja ratnog stanja, te da uvođenje ratnog stanja neće uticati na situaciju u Donbasu. Porošenko je ranije rekao da će predložiti proglašenje ratnog stanja nakon što je došlo do krize u Crnom moru, kada je ruska mornarica zaplenila ukrajinske vojne brodove zbog ulaska u ruske teritorijalne vode. Nakon što je Nacionalni savet za bezbednost i odbranu Ukrajine podržao proglašenje ratnog stanja na 60 dana, predlog će sada ići pred ukrajinski parlament - Vrhovnu radu. Porošenko je takođe dodao da Kijev ne planira da izvrši bilo kakvu ofanzivnu operaciju ukoliko se ratno stanje uvede, te da njegovo uvođenje ne znači da se odustaje od političko-diplomatskog rešavanja krize. Ukrajina će, kako je rekao, ispunjavati odredbe Minskog sporazuma i sve druge međunarodne obaveze. Leta lider stranke Batkivščina, Julija Timošenko, saopštila je da Porošenko želi da spreči predsedničke izbore u zemlji kroz eskalaciju neprijateljstava i uvođenja ratnog stanja u zemlji. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

ZVECKANJE ORUŽJEM Porošenko traži uvođenje ratnog stanja zbog kod Krima

Izvor: Blic, 26.Nov.2018

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je večeras, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da će parlamentu predložiti uvođenje ratnog stanja, nakon incidenta sa ruskim brodovima u Crnom moru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.