RT: „Mi to ne vidimo“ - Kijev odbacio tvrdnje zapadnih političara da je „invazija neizbežna“

Izvor: Vostok.rs, 16.Feb.2022, 12:49

RT: „Mi to ne vidimo“ - Kijev odbacio tvrdnje zapadnih političara da je „invazija neizbežna“

Ukrajinske snage bezbednosti nemaju razloga da veruju da Rusija planira da pokrene invaziju u punom obimu ove nedelje, uprkos tvrdnjama zapadnih medija da će ofanziva početi u sredu, rekao je visoki zvaničnik u Kijevu. Aleksej Danilov je izrazio uverenje da je „situacija apsolutno pod kontrolom“. Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, poslednjih nedelja je više puta umanjio ratnu pretnju, uprkos tvrdnjama zapadnih političara da je sukob „neizbežan“. „Mi danas ne vidimo da se veliki napad Ruske Federacije može desiti, ni 16. ni 17. Mi to ne vidimo“, rekao je on.
   
  (function() { VK.Widgets.Post(\"vk_post_215467410_28687\", 215467410, 28687, \'I9YK68DT7ORSkqYgoeuy3ohl4b27\'); }()); Njegovi komentari su usledili nakon izveštaja zapadnih medija, pozivajući se na izveštaje američkih obaveštajnih službi, da Rusija navodno planira da pokrene invaziju na Ukrajinu u sredu. Iako Vašington nije javno potvrdio ove izveštaje, Bela kuća je nastavila da insistira na tome da navodni napad može da počne "svakog dana". Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je u ponedeljak izjavio da će 16. februar biti određen za dan nacionalnog jedinstva, naloživši da se nacionalna himna svira širom zemlje, napominjući da je Kijev obavešten od Zapada da je to mogući datum za navodnu invaziju. Ovo saopštenje je usledilo dva dana nakon što je on zamolio SAD za obaveštajne podatke o napadu. „Ako vi ili bilo ko drugi imate dodatne informacije o stoprocentnoj invaziji Rusije na Ukrajinu, počevši od 16. februara, dajte nam te informacije“, rekao je Zelenski. Poslednjih meseci Rusija je optužena da je navodno rasporedila više od 100.000 vojnika u blizini granice sa Ukrajinom, a mnogi zapadni političari navode da je to znak navodne predstojeće invazije. Prošle nedelje, SAD su objavile da će početi sa evakuacijom svoje ambasade u Kijevu, istovremeno pozivajući svoje građane da napuste zemlju. Izvor: RT

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.