Puškov: Krim je zatvoreno pitanje za Rusiju i Donbas će biti izgubljen za Kijev

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puškov: Krim je zatvoreno pitanje za Rusiju i Donbas će biti izgubljen za Kijev

Senator Aleksej Puškov prokomentarisao je izjavu bivšeg poljskog ministra spoljnih poslova i poslanika Evropskog parlamenta Vitolda Vašikovskog o koracima koje bi Kijev navodno trebalo da preduzme za „povratak“ Krima. Ranije je Vašikovski rekao da bi Ukrajina kako bi povratila kontrolu nad Donbasom i „vratila“ Krim, morala značajno da poboljša stanje u ekonomiji i da se pridržava „evropskog“ kursa. "Saveti Kijevu od strane bivšeg poljskog ministra spoljnih poslova - da se brzim potezom vrati Donbas i Krim ekonomskim čudom u Ukrajini su besmisleni. Krim je zatvoreno pitanje", saopštio je Puškov. Istovremeno, napomenuo je da će za ekonomski proboj, ako je to načelno moguće, Kijevu biti potrebno mnogo godina. "Za to vreme, Donbas će biti izgubljen", zaključio je senator.
Sovet Kievu so storonы эks-glavы MID Polьši - vernutь Donbass i Krыm čerez bыstrый rыvok k эkonomičeskomu čudu na Ukraine - lišёn smыsla. S Krыmom vopros zakrыt. Da i Ukraine potrebuюtsя dolgie godы dlя takogo rыvka, esli on voobщe vozmožen. Za эto vremя Donbass budet poterяn.
— Alekseй Puškov (@Alexey_Pushkov) November 17, 2019

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.