Puškov: Bajden će iskoristiti Ukrajinu kao jedan od aduta SAD-a protiv Rusije

Izvor: Vostok.rs, 18.Jan.2021, 10:41

Puškov: Bajden će iskoristiti Ukrajinu kao jedan od aduta SAD-a protiv Rusije

Senator Aleksej Puškov izjavio je u intervjuu za „Ukrajina.ru“ da smatra da će Džo Bajden u svojoj spoljnoj politici na poziciji američkog predsednika u velikoj meri iskoristiti Ukrajinu protiv Rusije.
Prema njegovom mišljenju, Vašington se neće distancirati od Ukrajine, koja bi mogla da postane jedan od glavnih pravaca antiruske aktivnosti Bajdenove administracije. „Pre će Bajden iskoristiti Ukrajinu kao jedan od aduta Sjedinjenih Američkih Država protiv Rusije. Konkretno, biće aktivirana vojna saradnja između SAD i Ukrajine, odnosno povećaće se američka podrška ukrajinskim Oružanim snagama“, predviđa Puškov. Senator je dodao da ne bi bio iznenađen da Bajdenova administracija počne sa pripremama pojave američke vojne baze na ukrajinskoj teritoriji. Podsetio je da je ranije predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski podržao izgradnju dve vojne baze u Ukrajini na Crnom i Azovskom moru. „Ako se uzme u obzir da Ukrajinci nemaju novca za izgradnju vojnih baza, kao ni za bilo šta drugo, pretpostavljam da će se to finansirati iz inostranstva. Amerika je evidentni kandidat za finansiranje jedne od takvih baza, koja će se zatim pretvoriti u njenu bazu“, rekao je Puškov. Puškov je takođe izneo pretpostavku da bi Vašington mogao da pređe na pružanje Kijevu ne samo odbrambenog, već i ofanzivnog oružja.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.