Protest: Harkov je Ukrajina

Izvor: VOA, 05.Feb.2022, 22:59

Protest: Harkov je Ukrajina

Hiljade građana protestovale su na ulicama Harkova, drugog po veličini ukrajinskog grada u blizini granice sa Rusijom, protiveći se mogućoj vojnoj invaziji te zemlje. Okupljeni su sa protesta zatražili zaustavljanje ruske agresije. Postoje strahovanja da bi ukrajinski industrijski centar, udaljen četrdesetak kilometara od granice, mogao biti prva meta ruskih snaga.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Hiljade Ukrajinaca na protestu u Harkovu zbog pretnje ruskom invazijom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Feb.2022, 16:05

Hiljade građana protestovale su 5. februara na ulicama Harkova, drugog po veličini grada Ukrajini u blizini granice sa Rusijom, protiveći se mogućoj vojnoj invaziji te zemlje. Na protestu je učestovalo oko 5.000 ljudi koji su tražili zaustavljanje ruske agresije i poručili da su spremni da brane...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.