Proruski zvaničnici u Ukrajini kažu da su okupirane regije glasale za pripajanje Rusiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2022, 21:47

Proruski zvaničnici u Ukrajini kažu da su okupirane regije glasale za pripajanje Rusiji

Zvaničnici u četiri regije u Ukrajini pod okupacijom Moskve u utorak su proglasili pobjedu na ilegalnom referendumu za spajanje s Rusijom. Rusija je organizovala referendum u četiri okupirane regije, što Ukrajina, Zapad i Ujedinjene nacije ne priznaju i dodaju da je u suprotnosti sa međunarodnim pravom i Poveljom UN-a. U izjavi je ukrajinski predsjednik Volodymr Zelenskyy rekao Vijeću sigurnosti Ujedinjenih Nacija, putem video snimka iz Kijeva, da će pokušaji Rusije da anektira ukrajinsku...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Proruski zvaničnici u Ukrajini: Tri okupirane regije glasale za pripajanje Rusiji

Izvor: Danas, 27.Sep.2022

Zvaničnici u tri regije u Ukrajini pod okupacijom Moskve danas su proglasili pobedu na ilegalnom referendumu za spajanje s Rusijom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.