Pretvorili se od JASTREBOVA u JADNE PATKE Evo kakva je SUDBINA ukrajinskih migova na Krimu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pretvorili se od JASTREBOVA u JADNE PATKE" Evo kakva je SUDBINA ukrajinskih "migova" na Krimu

Oko 10 lovaca MiG-29 Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, koji su ostali na bazi "Belek" 2014. godine, nepovratno su izgubljeni za upotrebu, izjavio je poslanik Državne dume iz Sevastopolja Dmitrij Belik.

Političar je objasnio da avioni nisu remontovani pet godina - na njima nisu izvođeni antikorozivni radovi, niti su uključivani elekrični instrumenti i motori. Vojnici su samo čuvali borbenu tehniku i osiguravali da ne dođe do požara.

- Oni danas podsećaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne na jastrebove, već na jadne patke - tvrdi Belek.

On je dodao da njihov remont zahteva ogromna sredstva i jeftinije je dati lovce na otpad. Poslanik je isključio mogućnost korišćenja delova ukrajinskih aviona za popravku ruskih aviona.

MiG-29 je višenamenski lovac četvrte generacije koji je počeo da se koristi u SSSR još 1983. godine, ali se i dalje koristi kao efikasna borbena letelica. Prema informacijama iz otvorenih izvora, Ukrajina poseduje još 37 takvih lovaca.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Belik: Ukrajinski avioni na Krimu otpad

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2019

Oko 10 aviona MiG-29 Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, koji su ostali u bazi „Belek“ 2014. godine, nepovratno su izgubljeni za upotrebu, izjavio je poslanik Državne dume iz Sevastopolja Dmitrij Belik.. Političar je objasnio da avioni nisu remontovani pet godina - na njima nisu izvođeni antikorozivni...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.