Predstavljanje Krima kao dela Rusije je antisrpska provokacija

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Predstavljanje Krima kao dela Rusije je antisrpska provokacija"

Ambasada Ukrajine u Srbiji ocenila je da je predstavljanje Krima kao dela Rusije na ruskom štandu ne samo antiukrajinska već i antisrpska provokacija.

Sporni štand postavljen je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Ambasada je ocenila taj čin kao antisrpsku provokaciju, s obzirom na podršku Srbije suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti Ukrajine.

To je i indirektan poziv srpskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državljanima da krše ukrajinske zakone vezano za prelazak državne granice Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Ukrajinska ambasada podseća državljane Srbije da je po ukrajinskim zakonima ulazak stranaca na teritoriju Krima dozvoljen samo sa specijalnom dozvolom koju izdaje Državna migraciona služba Ukrajine i to preko administrativnih prelaza u Hersonskoj regiji Ukrajine.

Na svim ostalim prelazima ulaz je zabranjen i predstavlja kršenje zakona koje se kažnjava zabranom ulaska na teritoriju Ukrajine do pet godina, saopštila je ukrajinska ambasada u Beogradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.