Izvor: RTS, 03.Avg.2021, 10:03

Poznati beloruski aktivista pronađen mrtav u parku u Kijevu, policija ne isključuje ubistvo

Beloruski aktivista Vitalij Šišov pronađen je mrtav u parku u blizini svoje kuće u Kijevu, dan nakon prijavljivanja njegovog nestanka, saopštila je ukrajinska policija.
Nestanak beloruskog aktiviste Vitalija Šišova, direktora neprofitne organizacije sa sedištem u Kijevu koja pomaže Belorusima koji beže od progona, prijavila je njegova partnerka nakon što se nije vratio sa jutarnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trčanja. 

"Beloruski državljanin Vitalij Šišov, koji je nestao u ponedeljak u Kijevu, pronađen je danas obešen u jednom od kijevskih parkova, nedaleko od mesta stanovanja", saopštila je policija.
Policija je navela i da je pokrenula istragu zbog sumnje na ubistvo, ali da će da istraži sve mogućnosti, uključujući i samoubistvo, prenosi Rojters.
Ukrajina, Poljska i Litvanija, posle spornih prošlogodišnjih predsedničkih izbora u Belorusiji, postale su utočište za Beloruse. 
Vitalij Šišov bio je na čelu organizacije "Beloruska kuća u Ukrajini", koja pomaže Belorusima da pronađu smeštaj, posao i daje im pravne savete.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UN: Sprovesti nepristrasnu i efikasnu istragu o smrti beloruskog disidenta

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Avg.2021

Ujedinjene nacije (UN) su pozvale danas ukrajinske vlasti da sprovedu nepristrasnu i efikasnu istragu o smrti 26-godišnjeg beloruskog aktiviste Vitalija Šišova, koji je pronađen obešen u kijevskom parku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.