Porošenko potpisao ukaz o uvođenju ratnog stanja u Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 28.Nov.2018, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko potpisao ukaz o uvođenju ratnog stanja u Ukrajini

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko potpisao je ukaz o uvođenju ratnog stanja u jednom broju regiona zemlje, saopštio je njegov portparol Svjatoslav Cegolko.
Odluka o ratnom stanju se odnosi na deset regiona Ukrajine, između ostalog Lugansku i Donjecku oblast, kao i unutrašnje vode Azovsko-kerčke akvatorije. Ratno stanje se uvodi na 30 dana. Ranije danas, Porošenko je takođe saopštio da Ukrajini preti "totalni rat" sa Rusijom.
Kako navodi, njegove reči navodno potvrđuju obaveštajni podaci, prema kojima je ruska vojna oprema, uključujući i tenkove, koncentrisana u blizini ukrajinskih granica. Sergej Železnjak, član Komiteta za bezbednost Saveta Federacije je saopštio da Porošenko namerno plaši stanovništvo "totalnim ratom" sa Rusijom, te da je to pokušaj da uveri Zapad o nepostojećim agresivnim planovima Moskve. Takođe, član Komiteta za međunarodne poslove Saveta Federacije Oleg Morozov je saopštio da Porošenko pokušava da pretvori mit o ruskoj vojnoj pretnji u unutarpolitičke dividende, te da otuda i potiče priča o "totalnom ratu" sa Rusijom. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

ŠTA SE KRIJE IZA SUKOBA SA RUSIJOM? Ovo je Porošenkov plan zbog kog je gurnuo Ukrajinu u RATNO STANJE!

Izvor: Kurir, 28.Nov.2018

Kremlj je upozorio da odluka o uvođenju ratnog stanja u Ukrajini posle incidenta u Kerčkom moreuzu može dovesti do eskalacije na jugoistoku te zemlje - u Donbasu, dok politikolozi predviđaju da posledice po tu zemlju mogu biti još drastičnije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.