Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2018, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Moja misija je da osiguram da Ukrajina izađe iz smrtonosne zone gravitacije prema ruskoj imperiji

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko saopštio je o svojoj "misiji" tokom ceremonije obeležavanja žrtava političkih represija.

Kako je naglasio Porošenko, Ukrajina dosledno vodi politiku "obnove i očuvanja nacionalnog sećanja", kao i "poštovanja ideala humanizma i demokratije". Porošenko je rekao da će nastaviti da radi u tom pravcu "upravo onoliko koliko će Gospod Bog dati, onoliko, koliko će vremena ukrajinski narod meriti".



"Moja misija, u kojoj osećam podršku većine ukrajinskog društva, jeste osigurati da Ukrajina nezavisno izađe iz smrtonosne zone gravitacije prema ruskoj imperiji", rekao je Porošenko.

Prema njegovim rečima , Ukrajina "sigurno izlazi" iz sfere ruskog uticaja.

Ranije je Porošenko saopštio o borbi protiv "kulturnog imperijalizma" Moskve i namere da se zemlja očisti "opasnim očima sovjetsko-ruske ideologije". Kao primer ukrajinske "borbe", pozvao je na promene u nacionalnom kalendaru, preimenovanje geografskih naziva i rušenja spomenika Lenjinu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.