Pompeo: SAD podržavaju Ukrajinsku pravoslavnu zajednicu

Izvor: RTS, 20.Okt.2018, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: SAD podržavaju Ukrajinsku pravoslavnu zajednicu

SAD snažno podržavaju verske slobode i slobodu članova verskih grupa, uključujući Ukrajinsku pravoslavnu zajednicu, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo.
U pisanoj izjavi koju je objavio Stejt department navodi se da SAD podržavaju mogućnost Ukrajinaca da bogosluže, kao što imaju pravo i da biraju i nadaju se da će i drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << to poštovati.

"Tolerancija, uzdržanost i razumevanje su ključ da se osigura da ljudi drugačije verske pripadnosti mogu da žive i napreduju zajedno u miru. Pozivamo crkvene i vladine zvaničnike da aktivno promovišu ove vrednosti ka uspostavljanju autokefalne Ukrajinske pravoslavne crkve", napisao je Pompeo.
Smatra da Ukrajinci treba da upravljaju verom prema svojim uverenjima, bez spoljašnjeg mešanja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SAD podržavaju Ukrajinsku pravoslavnu zajednicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2018

SAD snažno podržavaju verske slobode i slobodu članova verskih grupa, uključujući Ukrajinsku pravoslavnu zajednicu, smatrajući da treba da upravljaju verom prema svojim uverenjima, bez spoljašnjeg mešanja, izjavio je danas američki državni sekretar Majkl Pompeo...Kako se navodi u pisanoj izjavi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.