Poljanski: Za danas zakazan sastanak Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji u Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 09:58

Poljanski: Za danas zakazan sastanak Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji u Ukrajini

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN, Dmitrij Poljanski, rekao je da će Savet bezbednosti UN održati danas sastanak o humanitarnoj situaciji u Ukrajini.

"Zapadnjaci su za 6. decembar ponovo sazvali sastanak Saveta bezbednosti o Ukrajini, birajući kao temu humanitarna pitanja i zaštitu dece, napisao je Poljanski u objavi na društvenoj mreži Telegram.

Kako očekuje, na sastanku će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kritikovani ruski udari na ukrajinsku energetsku i drugu infrastrukturu.

"Naravno, oni će pribeći kritici naših udara, nova tema ih sada veoma brine. Dece Donbasa, naravno, neće se setiti, ali ćemo ih mi podsetiti", napisao je Poljnski u objavi.

Poljanski je naveo da je početak sastanka zakazan za 16.00 časova po lokalnom vremenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.