Pokušao da umanji štetu: Trampov izaslanik za Ukrajinu podneo ostavku

Izvor: B92, 28.Sep.2019, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušao da "umanji štetu": Trampov izaslanik za Ukrajinu podneo ostavku

Vašington -- Specijalni izaslanik američkog predsednika za Ukrajinu, Kurt Volker, podneo je ostavku, javio je Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Volkerovo ime pominje se u prijavi uzbunjivača iz obaveštajne zajednice, koja je objavljena u četvrtak, a u kojoj se za njega kaže da je pokušao da "umanji štetu" napora advokata Donalda Trampa, Rudija Đulijanija, da izvrši pritisak na Ukrajinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da istraži demokrate.

Britanska agencija podseća da je Volker obavljao funkciju specijalnog izaslanika predsednika za Ukrajinu od 2017. godine, da nije radio puno radno vreme i da za to nije bio plaćen.

Stejt department se ovim povodom do sada nije oglasio.

Demokrate u Predstavničkom domu, koje sprovode istragu o opozivu predsednika SAD, tražile su da Volker svedoči pred Kongresom u vezi sa telefonskim pozivom od 25. jula, u kojem je Tramp ohrabrivao ukrajinskog predsednika da istraži njegovog potencijalnog predsedničkog rivala Džozefa Bajdena.

Stejt pres, studentska publikacija Univerziteta u Arizoni, prva je objavila da je Volker podneo ostavku. Taj univerzitet, napominje Rojters, podržava "tink-tenk" instituciju gde je Volker izvršni direktor.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurt Volker podneo ostavku

Izvor: RTS, 28.Sep.2019

Specijalni izaslanik američkog predsednika za Ukrajinu, Kurt Volker, podneo ostavku, javio je Rojters. . Volkerovo ime pominje se u prijavi uzbunjivača iz obaveštajne zajednice, a u kojoj se za njega kaže da je pokušao...

Nastavak na RTS...

Trumpov specijalni predstavnik za Ukrajinu Volker podnio ostavku

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Sep.2019

WASHINGTON - Specijalni predstavnik američkog predsjednika Donalda Trumpa za Ukrajinu Kurt Volker podnio je u petak ostavku, izvijestio je CNN i izvori upoznati sa tom situacijom...Volker je ostavku podnio nakon što je imenovan u pritužbi zviždača koja se odnosi na telefonski poziv od 25. srpnja...

Nastavak na SEEbiz.eu...

RT: Američki izaslanik za Ukrajinu podneo ostavku nakon objavljenog razgovra između Trampa i Zelenskog

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2019

Kurt Volker, specijalni izaslanik SAD-a za Ukrajinu, podneo je ostavku na tu funkciju nakon što je dobio poziv kao deo istrage o impičmentu predsednika Donalda Trampa zbog njegovih poslova sa Kijevom. O ostavci je izvestio "Stejt pres", novine Univerziteta Arizona, gde Volker obavlja funkciju izvršnog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.