Razmena zatvorenika Moskve i Kijeva, ukrajinski mornari na slobodi

Izvor: RTS, 07.Sep.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmena zatvorenika Moskve i Kijeva, ukrajinski mornari na slobodi

Obavljena je dugo najavljivana razmena zarobljenika između Rusije i Ukrajine. Avion sa 35 ukrajinskih državljana, među kojima su i mornari optuženi za incident u Kerčkom moreuzu stigao je u Kijev, dok je u Moskvu sleteo avion sa istim brojem ruskih državljana.
Svih 24 mornara koji su optuženi da su ilegalno prešli rusku granicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Krečkom moreuzu novembra prošle godine i bili pritvoreni u moskovskom zatvoru "Lefortovo", oslobođeni su jutros i prebačeni na Aerodrom "Vnukovo" odakle su poleteli prema Kijevu.

Kako navodi izvor Rojtersa, avion je sleteo na aerodrom u ukrajinskoj prestonici. 
Informaciju o oslobađanju ukrajinskih mornara ranije su potvrdila dvojica njihovih advokata. 
Među 35 ukrajinskih zatvorenika koji su pušteni nalazi se i režiser Oleg Sencov, rekao je njegov advokat. 
U međuvremenu, specijalni ruski avion iz Kijeva sa 35 državljana Rusije sleteo je u Moskvu.
Izvor agencije Tas ranije je naveo da je Tu-204 stigao na Međunarodni aerodrom "Borispolj" i da se očekuje ukrcavanje ruskih državljana.
Razmenu su proteklih dana najavljivali lideri dve zemlje, Vladimir Putin i Volodimir Zelenski.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija i Ukrajina razmenile zarobljenike, među njima i Oleg Sencov

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Sep.2019

Dugo očekivana razmena zarobljenika između Rusije i Ukrajine dogodila se danas. Avioni iz dve zemlje doveli su oslobođene zatvorenike do Moskve i Kijeva. Ranije danas ruska državna televizija prikazala je autobuse koji se kreću između moskovskog zatvora i gradskog aerodroma Vnukovo te izveštaje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.