Pijani ukrajinski vojnici pucali u svog komandanta

Izvor: Vostok.rs, 09.Mar.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijani ukrajinski vojnici pucali u svog komandanta

Ukrajinski vojnici upucali su sopstvenog komandanta, i to nakon što se pobunio zbog prevelikog konzumiranja alkohola unutar jedinice, izjavio je predstavnik operativne komande Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin.
Prema njegovim rečima, taj incident dogodio se 6. marta, a reč je o 128. jurišnoj brigadi ukrajinske vojske. „Komandant Sloboda tokom noćnog obilaska jedinica primetio je petoricu pijanih vojnika kojima je pripretio da će preduzeti sankcione mere u slučaju da ne odu na spavanje, na šta su oni odgovorili otvaranjem vatre iz svog oružja“, rekao je Basurin. Basurin, međutim, nije precizirao da li je komandant preživeo pucnjavu ili je tom prilikom izgubio život.
On je takođe naveo i da se taj slučaj zvanično vodi u ukrajinskim vojnim knjigama, iako se nije spominjao javno kako se ne bi stvorila loša slika o tamošnjoj armiji. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.