Petorica ukrajinskih vojnika aktivirala minu pokušavajući da uđu u LNR

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2019, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petorica ukrajinskih vojnika aktivirala minu pokušavajući da uđu u LNR

Pet pripadnika ukrajinske vojske aktivirali su nagaznu minu dok su pokušavali da se probiju na teritoriju Luganske Narodne Republike, izjavio je predstavnik narodne milicije te samoproglašene republike Andrej Maročko.

Kako je rekao, ukupno je u diverziji učestvovalo 12 pripadnika osmog puka specijalne namene ukrajinske vojske. Međutim, petoricu je zahvatila eksplozija mine.

Maročko je rekao i da pobunjenici nisu otvorili vatru prema ukrajinskim vojnicima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Dok su pokušavali da prodru na našu teritoriju, uleteli su u minsko polje. Petorica njih su poginula ili su teško ranjena - precizirao je.

Ukrajinska vojska je uspela da evakuiše trojicu, dok su tela dva vojnika i dalje ostala na mestu eksplozije, dodao je Maročko.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pripadnici ukrajinskih snaga ušli u minsko polje Narodne milicije LNR

Izvor: Vostok.rs, 19.Feb.2019

Pet pripadnika ukrajinske vojske aktivirali su nagaznu minu dok su pokušavali da se probiju na teritoriju Luganske Narodne Republike, izjavio je predstavnik Narodne milicije Andrej Maročko.. Kako je rekao, ukupno je u diverziji učestvovalo 12 pripadnika osmog puka specijalne namene ukrajinske...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.