Više od 260 vojnika evakuirano iz Azovstala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2022, 22:12

Više od 260 vojnika evakuirano iz Azovstala

Više od 260 ukrajinskih vojnika evakuirano je iz opkoljene čeličane Azovstal u lučkom gradu Mariupolju, izjavila je zamjenica ukrajinskog ministra odbrane Hanna Maliar 16. maja. "Pedeset tri teško ranjena (vojnika) evakuirana su iz Azovstala", rekla je Maliar u saopštenju, prenosi AFP. Vojnici su odvedeni u bolnicu. Još 211 izvučeno je kroz humanitarni koridor u Olenivku, dodala je. Ranije je svjedok za Reuters rekao da je pet autobusa i oklopni transporter, koji su prevozili...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Desetak autobusa sa ukrajinskim vojnicima napustilo Azovstal

Izvor: Danas, 16.Maj.2022

Desetak autobusa sa ukrajinskim vojnicima koji su se skrivali u čeličani Azovstal u Mariupolju napustilo je tu fabriku, javila je agencija Rojtes pozivajući se na izjave očevidaca.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.