Putin i Porošenko u kontaktu daleko od javnosti

Izvor: RTS, 21.Jan.2018, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin i Porošenko u kontaktu daleko od javnosti"

Portparol Kremlja saopštio je da postoje kontakti između predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Petra Porošenka, ali "daleko od očiju javnosti". Zasad bez planova za organizaciju još jednog sastanka Vladimira Putina i Donalda Trampa, naveo je Dmitrij Peskov.
Dmitrij Peskov nije precizirao koliko kontakata su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Putin i Porošenko imali, niti kada se to poslednji put dogodilo, prenosi AP.

"Takvi sastanci se održavaju, ali o njima ne izdajemo saopštenja", rekao je Peskov.
AP podseća da su se Putin i Porošenka sastali u Berlinu u jesen 2016. godine u okviru samita posvećenog rešavanju sukoba na istoku Ukrajine, gde je u poslednje tri godine poginulo više od 10.000 ljudi.
Peskov je u u intervjuu za televiziju Rusija 1 rekao da se zasad ne planira organizacija još jednog sastanka Vladimira Putina  i predsednika SAD, Donalda Trampa.
Očekuje se da će se naredni takav susret dogoditi u drugoj polovini 2018. godine.
"Za sada nema planova da se organizuje lični susret. U svakom slučaju oni će imati priliku da razgovaraju na marginama međunarodnih događaja", rekao je Peskov i dodao da je ruska strana bila spremna da organizuje sastanak između ruskog i američkog lidera na samitu APEK koji se održao u novembru prošle godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.