Pens: Odnosi SAD-a i Ukrajine nikada nisu bili bolji

Izvor: Vostok.rs, 02.Sep.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens: Odnosi SAD-a i Ukrajine nikada nisu bili bolji

Zamenik predsednika SAD Majk Pens sastao se sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim i tom prilikom poručio je narodu Ukrajine "da im Amerika pruža punu podršku", pre svega kada je reč o "teritorijalnoj celovitosti zemlje".
„Mogu da vas uverim, gospodine predsedniče, da odnosi SAD-a i Ukrajine nikada nisu bili bolji“, naglasio je Pens. Pens je rekao i da celokupna administracija Donalda Trampa "podržava narod Ukrajine i da se odlučno zastupa za bezbednost", uključujući i "zahteve Kijeva po pitanju Krima".   Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je izjavio da namerava da u Ukrajini pokrene krupne reforme već ove godine. „Ne želim da čekam pet godina, mi hoćemo da pokrenemo reforme od starta, od prve godine“, rekao je on. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.