Peking: Da bi se rešilo ukrajinsko pitanje potrebno se vratiti sporazumima iz Minska

Izvor: Vostok.rs, 27.Jan.2022, 17:12

Peking: Da bi se rešilo ukrajinsko pitanje potrebno se vratiti sporazumima iz Minska

Da bi se rešilo ukrajinsko pitanje, neophodno je da se vratimo na poštovanje sporazuma iz Minska, rekao je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji tokom telefonskog razgovora sa državnim sekretarom SAD-a Entonijem Blinkenom. "Da bi se rešilo ukrajinsko pitanje, potrebno je vratiti se na sporazume iz Minska, to je polazna tačka“, rekao je Vang Ji. Vang Ji je istakao da su sporazumi iz Minska koje je odobrio Savet bezbednosti UN fundamentalni politički dokument koji priznaju sve strane i da se moraju sprovoditi u praksi. Kina će "podržati sve napore" koji su u skladu sa smerom i duhom ovih sporazuma, rekao je on.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Peking: Legitimne bezbednosne zabrinutosti Rusije moraju biti shvaćene ozbiljno i rešene

Izvor: Vostok.rs, 27.Jan.2022

Legitimne bezbednosne zabrinutosti Rusije moraju biti shvaćene ozbiljno, rekao je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji tokom telefonskog razgovora sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom. „Danas, u 21. veku, sve strane moraju u potpunosti da napuste hladnoratovski mentalitet...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.