Patroliranje Krimskim mostom - bajka za laku noć

Izvor: B92, 26.Maj.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patroliranje Krimskim mostom - "bajka za laku noć"

Poslanik Državne dume Dmitrij Belik komentarisao je mogućnost da ukrajinski brodovi patroliraju Krimskim mostom.

On je ocenio da su bilo kakve najave tog tipa „bajke za laku noć“.

Kako je objasnio, u akvatoriji Kerčkog moreuza Ukrajina predstavlja „nepoželjnog gosta“, kojeg neće pustiti ni „preko praga“.

„Rusija u potpunosti ispunjava sve međunarodne obaveze kada je reč >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o osiguravanju slobodnog pomorskog saobraćaja – moreuz je otvoren ali ga kontroliše Rusija. Bilo kakav pokušaj patroliranja od strane neke druge države biće sankcionisan „crvenim kartonom i izbacivanjem sa terena“, ukazao je Belik.

Kako je ocenio, ukrajinska hrabrost je samo slovo na papiru, ali kada se desi nešto na terenu, onda to baš i ne izgleda tako.

Pored toga, dodao je Belik, Kerčki moreuz kontrolišu snage granične službe Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB), a tu je u blizini i Crnomorska flota ukoliko neko pokuša nešto da izvede.

Prethodno je jedan ukrajinski poslanik pozvao predsednika Petra Porošenka da preuzme kontrolu nad Azovskim morem i Kerčkim moreuzom, prenosi Sputnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.