Otkriven plan za mir?

Izvor: B92, 21.Maj.2022, 17:56

Otkriven plan za mir?

Italija je razvila plan za postizanje mira u Ukrajini, izjavio je italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo.

Prvi cilj je obustavljanje borbi u nekim oblastima, zatim prekid vatre, pregovori o neutralnosti i, na kraju, mirovni sporazum.

"Sada nam je potrebna diplomatska kontraofanziva", rekao je Di Majo za La Stampa, naglašavajući potrebu za koordinisanim međunarodnim naporima.

Plan, koji su razvile diplomate i italijanska vlada, predstavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pregovaračima iz industrijske grupe G7, rekao je Di Majo. On je takođe razgovarao sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom.

Di Majo je, međutim, pesimista u pogledu pregovora sa Rusijom. "Ne želim da ispadnem zlokoban prorok, ali ne vidim da će se pregovori voditi", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.