Remi Srbije i Ukrajine, Orlovima druga šansa u Ligi nacija

Izvor: RTS, 17.Nov.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi Srbije i Ukrajine, "Orlovima" druga šansa u Ligi nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije remijem sa Ukrajinom 2:2 (1:1) završila je kvalifikacije za EURO 2020. Strelci za našu selekciju bili su Tadić i Mitrović. "Orlovima" je za plasman, osim pobede, trebao i kiks Portugalije, koja je u Luksemburgu ipak očekivano slavila sa 2:0. Priliku za plasman na EP Srbija će morati da traži u baražu Lige nacija.
Malo je nedostajalo da izabranici Ljubiše Tumbakovića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nanesu prvi poraz Ukrajincima, ali, ipak, nisu uspeli.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića sjajno su otvorili duel na stadionu „Rajko Mitić". Pristisak naše reprezentacije od starta meča urodio je plodom u 9. minutu kada je šut Tadića rukom zaustavio Matvijenko i skrivio penal. Dušan Tadić bio je siguran izvođač kazne za vođstvo naše reprezentacije.
Ukrajinci stižu do izjenačenja u u 33. minutu golom odličnog Romana Jaremčunka posle centaršuta Cigankova a sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.
I u nastavku meča viđen je dobar fudbal. Naša reprezentacija stiže do novog vođstva već u 56. minutu kada je Aleksandar Mitrović iskoristio fantastičnu asistenciju Dušana Tadića i postigao svoj deseti pogodak u kvalifikacijama.
Kada su svi očekivali da sudija označi kraj susreta, Ukrajina po drugi put stigže do izjednačenja i remija u Beogradu preko "rezerviste" Ertema Besedina.
U drugom meču grupe Portugalija ipak nije dozvolila bilo kakvo iznenađenje jer je očekivano slavila u Luksemburgu 2:0, golovima Bruna Fernandeša u 39. i Kristijana Ronalda u 86. minutu.
Na kraju Ukrajina sa 20 i Portugalija sa 17 bodova idu na finalni turnir a Srbiji sa 14 bodova sledi baraž Lige nacija protiv Norveške u gostima u martu naredne godine. Ako budu slavili u tom duelu u finalu će se sastati sa boljim iz drugog polufinala, u kojem se sastaju Škotska i Bugarska.
Podatak koji treba da zabrine čelnike u savezu, Srbija je primila pogodak na svakom meču u kvalifikacijama. Golove smo takođe postizali na skoro svim duelima, osim u Ukrajini kada je naša selekcija doživela težak poraz (5:0).
Grupa B
14. 11.
Srbija - Luksemburg 3:2
Portugalija - Litvanija 6:0
17. 11.
Srbija - Ukrajina 2:2
Luksemburg - Portugalija 0:2
Tabela: Ukrajina 20, Portugalija 17, Srbija 14, Luksemburg 4, Litvanija (+1) 1
Kompletne rezultate i tabele kvalifikacija možete pogledati OVDE.
Tok meča:
16.53 - Kraj meča, remi Srbije i Ukrajine 2:2 (1:1).
16.51 - GOOOL! Ukrajina u samom finišu meča stiže do izjednačenja - 2:2.
16.47 - Kraj nade za iznenađenje u Luksemburgu, Ronaldo postiže pogodak u završnici meča.
16.35 - Luka Milivojević menja Nemanju Maksimovića.
16.30 - Nova šansa za našu reprezentaciju, ponovo u režiji Tadića i Mitrovića čiji šut ovaj put zaustavlja golman Ukrajine.
16.28 - Prva promena u timu Srbije, Ljajić napušta teren ulazi Mijat Gaćinović.
16.14 - GOOOL! Srbija vodi protiv Ukrajine sa 2:1. Mitrović postiže svoj novi pogodak, deseti, u kvalifikacijama na asistenciju Tadića u 56. minutu.
16.08 - Srbija nastavlja sa napadima. Prva prilika za "orlove" u nastavku, odličan šut Ljajića iskosa zaustavlja sjajni Pjatov.
16.05 - Nastavljen je meč na stadionu "Rajko Mitić", bez promena u sastavima oba tima.
15.52 - Poluvreme i na meču u Luksemburgu, Portugalci vode sa 1:0.
15.47 - Poluvreme na meču, Srbija - Ukrajina 1:1. Srbiji je za plasman na finalni turnir potrebna pobeda, uz kiks Portugalaca.
15.45 - Još jedna odlična intervencija Predraga Rajkovića koji zaustavlja šut Jaremčuka u samom finišu prvog poluvremena.
15.43 - Portugalija vodi u Luksemburgu golom Bruna Fernadeša u 39. minutu.
15.33 - GOOOL! Ukrajinci stižu do izjednačenja u 32. minutu 1:1. Lopta je posle centaršuta Cigankova preletela našu odbranu i stigla do Jaremčuka koji je bez problema matirao nemoćnog Rajkovića.
15.28 - Odličan šut Adema Ljajića u 27. minutu meča odlazi tik pored stative golmana Pjatova.
15.23 - Velika prilika za Ukrajinu, stativa zaustavlja šut Jermolenka.
15.21 - Prvi "posao" i za našeg golmana Rajkovića koji bez problema zaustavlja šut Jermolenka.
15.13 - Još jedna prilika za "orlove", nakon šuta Mitrovića lopta se odbila i došla do Tadića koji ipak šutrira pored gola...
15.09 - GOOOL! Srbija vodi sa 1:0. Dušan Tadić u 9. minutu siguran izvođač najstrože kazne. Sudija se nije dvoumio nakon što je igrač gostiju Matvijenko rukom zaustavio šut Tadića u kaznenom prostoru.

15.07 - Prvi šut "orlova" ka golu gostiju, Gudelj snažno šutira sa oko 25 metara ali je Pjatov na mestu.
15.03 - Počeo je i drugi meč Grupe B između Luksemburga i Portugalije.
15.00 - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić".
14.50 - Meč počinje za manje od deset minuta, pravdu na stadionu "Rajko Mitić" deli Škotlanđanin Bobi Maden. Što se tiče stanja na tabeli u Grupi B, Ukrajina je jedina selekcija koja je obezbedila plasman na EP, Litvanija i Luksemburg su ostali bez šansi, dok se za drugo mesto u grupi bore Portugal i naša selekcija.
14.45 - Drugi meč grupe B takođe se igra od 15.00 časova, Luksemburg dočekuje Portugal.
14.25 - Poznati su sastavi za meč:
Srbija: Predrag Rajković, Nikola Milenković, Nikola Maksimović, Aleksandar Kolarov, Milan Rodić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Nemanja Radonjić, Adem Ljajić, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović.
Ukrajina: Pjatov, Kricov, Sidorčuk, Jarmolenko, Malinovski, Jaremčuk, Cigankov, Mikolenko, Kovalenko, Karavalev, Matvijenko.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.