Odbijena žalba Fudbalskog saveza Ukrajine, ostaje kazna zbog rasizma

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena žalba Fudbalskog saveza Ukrajine, ostaje kazna zbog rasizma

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbila je žalbu Ukrajine, koja je kažnjena zbog rasističkog ponašanja publike suspenzijom stadiona u Lavovu.

Navijači Ukrajine su salutirali nacističke pozdrave i oponašali majmunske krike tokom utakmice kvalifikacija za Mundijal u Brazilu protiv San Marina u septembru.

FIFA je kritikovala "sramne incidente" na meču kvalifikacija u Lavovu, gradu koji je kandidat za Zimske olimpijske igre 2022. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Kako je navedeno, FIFA je suspendovala stadion u Lavovu za utakmice kvalifikacija za Mundijal 2018.

Ukrajinska fudbalska federacija koja je kažnjena i sa 50.000 dolara, ima pravo žalbe Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Odbijena žalba Fudbalskog saveza Ukrajine, ostaje kazna zbog rasizma

Izvor: Dzungla.org, 28.Nov.2013

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbila je žalbu Ukrajine, koja je kažnjena zbog rasističkog ponašanja publike suspenzijom stadiona u Lavovu.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.