Objavljen video snimak: Hvala Zelenskom. Zbog njega su me pustili VIDEO

Izvor: B92, 18.Jun.2022, 23:21

Objavljen video snimak: "Hvala Zelenskom. Zbog njega su me pustili" VIDEO

Doktorka Julija Pajevska, poznata u Ukrajini kao Taira, koju su Rusi pustili iz zatočeništva ranije ove nedelje, objavila je video.

U snimku se zahvaljuje ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom.

"Zahvaljujem se predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom na organizaciji razmene. Uvek sam verovala da će sve biti ovako. Svi koji su na drugoj strani sada znaju da će sve biti u redu. Svi ćemo se vratiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kući", rekla je Pajevska.

Podsetimo, Pajevska je događaje u Mariupolju zabeležila na memorijskoj kartici ne većoj od nokta, a kartica je prokrijumčarena iz grada u tamponu. Ubrzo nakon toga, uhvatili su je Rusi.

Koristeći telesnu kameru, snimila je 256 gigabajta video snimaka nadljudskih napora njenog tima tokom dve nedelje u Mariupolju spasavajući živote.

Šokantni snimak dat je timu Asošiejted presa, poslednjem međunarodnom novinaru u Mariupolju koji ga je prokrijumčario iz tampona.

Novinari agencije AP stigli su u Mariupolj rano ujutru 24. februara, a napustili su ga 15. marta. Ruske trupe uhvatile su Tairu i njenog vozača 16. marta.

Novinari AP-a dobili su Tairin snimak 15. marta. Zamolila ih je da iznesu memorijsku karticu iz Mariupolja preko voki-tokija.

Bio je sakriven u tamponu, a novinari su prošli kroz 15 ruskih kontrolnih punktova pre nego što su došli na teritoriju pod kontrolom Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.