OPŠTA VREVA U VRHOVNOJ RADI UKRAJINE: Zahtevaju HITAN prekid diplomatskih odnosa sa velikim saveznikom Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2021, 18:01

OPŠTA VREVA U VRHOVNOJ RADI UKRAJINE: Zahtevaju HITAN prekid diplomatskih odnosa sa velikim saveznikom Rusije

Nastavljaju sa anti-ruskom histerijom

U Vrhovnoj radi Ukrajine insistiraju na prekidu diplomatskih odnosa sa Belorusijom, izuzetak može biti saradnja po pitanjima "izbeglica i političkih zatvorenika", saopštava pres služba ukrajinskog parlamenta.

Ovu inicijativu su predložili poslanici opozicione frakcije "Evropska solidarnost" i "Glas", kao i deo poslanika koji ne pripadaju ovoj frakciji.

Podsetimo, u proleće je Državna pogranična služba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajine pojačala obezbeđenje granice sa susednom republikom neposredno pred vojne vežbe "Zapad 2021".

Kijevske vlasti su objavile da od 26. maja prekidaju aviosaobraćaj sa Belorusijom nakon situacije sa prinudnim sletanjem aviona "Rajan era" u Minsk.

Lokalnim aviokompanijama i avionima je zabranjeno da lete kroz vazdušni prostor republike, a Ukrajina je od 29. maja zatvorila vazdušni prostor za beloruske avione.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.