OBJAVLJENA MAPA PUTINOVE INVAZIJE NA UKRAJINU! Novi histerični potez Zapada u režiji britanske vojske (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2022, 20:27

OBJAVLJENA MAPA PUTINOVE INVAZIJE NA UKRAJINU! Novi histerični potez Zapada u režiji britanske vojske (FOTO)

Pogledajte kako će taj famozni napad izgledati

Ministarstvo odbrane Velike Britanije objavilo je mapu "pravaca ruske invazije" na Ukrajinu. Na šemi pod nazivom "Moguća osa invazije predsednika Putina", objavljenoj na zvaničnoj Tviter stranici britanskog Ministarstva, strelicama su označene rute dve faze kopnene ofanzive.

Prema mišljenju britanske vojske, prva predviđa kretanje iz pravca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zapadnih regiona Rusije prema Kijevu i Dnjepru, sa Krima duž obale Azovskog mora i sa teritorije Belorusije na Kijev. Druga faza predviđa kretanje od Dnjepra prema Vinici, kao i sa Krima prema Odesi.

- Rusija zadržava značajno vojno prisustvo pomoću koga može da izvede invaziju bez upozorenja - navodi se u objavi, uprkos tome što je počelo povlačenje ruskih trupa u baze nakon vojnih vežbi.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije ističe da su "šeme date isključivo u ilustrativne svrhe". Histerija oko navodnih planova Rusije da napadne Ukrajinu traje već nedeljama. Iako je Moskva više puta demantovala da ima takve namere, zapadni mediji i političari ne prestaju da ponavljaju istu mantru.

Britanski tabloidi "San" i "Miror" otišli su korak dalje i objavili "tačno" vreme "uske invazije" koja je trebalo da se dogodi u tri časa iza ponoći 16. februara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.