Nova saznanja SAD-a? Putin odlučio da izvrši invaziju na Ukrajinu

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 21:23

Nova saznanja SAD-a? "Putin odlučio da izvrši invaziju na Ukrajinu"

Američki zvaničnici veruju da je Putin odlučio da napadne Ukrajinu, a očekuje se da će operacija početi sledeće nedelje, navodi PBS njuzaur.

Izveštaj PBS-a dolazi nekoliko sati nakon što je američki državni sekretar Entoni Blinken rekao da se ruska invazija može desiti u bilo kom trenutku i tokom Olimpijskih igara u Pekingu.

Međutim, američki zvaničnici još nisu javno potvrdili da očekuju da će se invazija desiti sledeće nedelje, a Bela kuća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije ukinula tajnost nijednog obaveštajnog podatka koji bi potkrepio tu tvrdnju.

"SAD veruju da je ruski predsednik Vladimir Putin odlučio da izvrši invaziju na Ukrajinu i da je tu odluku saopštio ruskoj vojsci, kažu mi tri zapadna i odbrambena zvaničnika", napisao je dopisnik PBS-a na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.