Noć za PAMĆENjE u Podgorici: Mitropolit Onufrije predvodi litiju, prati ga na hiljade vernika (VIDEO UŽIVO+FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 27.Feb.2020, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć za PAMĆENjE u Podgorici: Mitropolit Onufrije predvodi litiju, prati ga na hiljade vernika (VIDEO UŽIVO+FOTO)

Mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije doputovao je danas u Podgoricu gde prisustvuje molebanu i litiji Njegovo Blaženstvo Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije doputovao je večeras u posetu Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Pred podgoričkim Sabornim hramom Hristovog Vaskrsenja dočekali su ga sveštenstvo, monaštvo i verni narod. Nakon doksologije i molebana Presvetoj Bogorodici, Mitropolit >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije i Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije krenuli su ispred sabornog hrama pred nekoliko desetina hiljada vjernika koji učestvuju u večerašnjoj litiji podgoričkim ulicama.APLAUZ ZA KIJEVSKOG MITROPOLITAMitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije doputovao je danas u Podgoricu gde prisustvuje molebanu i litiji.Više desetina hiljada vernika u Podgorici dočekali su večeras mitropolita Onfurija, a kada je stupio ispred hrama, kroz Podgoricu je odjeknuo aplauz.Mitropolit Onufrije doputovao je iz Amana u pratnji mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kako bi podržao vernike u Crnoj Gori u borbi protiv zakona o slobodi veroispovesti.POLICAJAC ZVONKO PODRŽAO UČESNIKE LITIJE Policajac Zvonko M. Radenović poslao je podršku učesnicima litije u Podgorici. Predrag Mitrović čiji je policajac tetak podelio je fotografiju na Fejsbuku na kojoj se vidi kako njih dvojica sa stisnuta tri prsta poslali poruku –Ne damo svetinje!

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIČANSTVENA NOĆ U PODGORICI Hiljade vernika uz mitropolite Onufrija i Amfilohija, pogledajte kako je izgledala litija

Izvor: Kurir, 27.Feb.2020

Mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije danas je u Podgorici prisustvovao litiji zajedno sa više desetina hiljada vernika i građana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.