Nemački RWE se obavezao da će zatvoriti centrale na ugalj do 2030.

Izvor: Beta, 04.Okt.2022, 11:24

Nemački RWE se obavezao da će zatvoriti centrale na ugalj do 2030.

Nemačka energetska kompanija RWE objavila je danas da hoće da prekine upotrebu uglja za proizvodnju struje do 2030, osam godina pre nego što je planirano."Prekinućemo proizvodnju struje od uglja do 2030. godine, odnosno dva puta brže nego što je predvidjeno", rekao je šef RWE Markus Kreber na konferenciji za novinare.Time će se uštedeti 280 miliona tona ugljen dioksida, rekao je ministar ekonomije Robert Habek.Medjuim, suočena sa energetskom krizom u Evropi posle drastičnog smanjenja ruskih isporuka gasa i njene invazije na Ukrajinu kompanija RWE je saopštila da će privremeno povećati upotrebu elektrana na lignit ili braon ugalj, koji su veliki zagadjivači, prenose svetske agencije."U sadašnjoj krizi doprinosimo bezbednom snabdevanju u Nemačkoj privremenim povećanjem upotrebe naših elektrana na lignit, i time takodje pomažemo da se ukloni gas iz proizvodnje struje", rekao je Markus Kreber u saopštenju.On je rekao da kompanija istovremeno investira više milijardi evra u ubrzanje energetske tranzicije i prestanka upotrebe lignita do 2030. godine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nemački RWE se obavezao da će zatvoriti centrale na ugalj do 2030.

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2022

Nemačka energetska kompanija RWE objavila je danas da hoće da prekine upotrebu uglja za proizvodnju struje do 2030, osam godina pre nego što je planirano.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.