Nemačka: 20.000 pancirnih prsluka i šlemova za Ukrajinu

Izvor: BKTV News, 06.Sep.2014, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: 20.000 pancirnih prsluka i šlemova za Ukrajinu

Nemačka vlada odlučila je da odobri Ukrajini isporuku vojne opreme za zaštitu, koja, za razliku od one namenjene kurdskim snagama u Iraku, ne obuhvata borbeno oružje, već pancirne prsluke, objavio je danas radio Dojče vele.

Dva nemačka preduzeća prethodno su dobila porudžbinu za isporuku 20.000 pancirnih prsluka i šlemova za vojnike u Ukrajini, ali je zahtev najpre morala da preispita vlada u Berlinu.
Pored toga vlada trenutno, kako je rekao portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nemačkog Ministarstva odbrane, proverava i da li će Ukrajini staviti na raspolaganje poljske bolnice i sanitetski materijal.
Zahtev za isporuku pancirnih prsluka i šlemova dostavljen je nemačkoj vladi početkom jula, a poslanik Hrišćansko-demokratske unije u Bundestagu, Karl-Georg Velman, početkom sedmice, u razgovoru za „Velt“, zatražio je donošenje brze i pozitivne odluke po tom pitanju.
„Kada je reč o ljudskim životima, mentalitet, koji imaju vladajuće strukture, potpuno je neprikladan“, istakao je Velman.
Ipak, nije neuobičajeno da dužina obrade zahteva, koji se odnose na izvoz oružja, traje više meseci, jer, prema nemačkom zakonu, isporuka zaštitne opreme za vojsku podleže propisima, koji regulišu izvoz oružja. Iako nije reč o isporuci oružja, izvoz ipak mora da odobri nemačka vlada, podseća Dojče vele.
Nemačka vlada se obavezala na „restriktivnu“ politiku izvoza oružja koja, između ostalog, isključuje izvoz oružja u krizna područja.
Firma „Mehler Vario System“, koja bi trebalo da isporuči pancirne prsluke Ukrajini, još nije zvanično primila odluku nemačke vlade, ali je očekuje narednih dana, posle čega će početi produkcija opreme.
Prvi pancirni prsluci bi tako mogli da budu isporučeni najranije za tri meseca, a za isporuku svih 20.000 biće potrebno nekoliko meseci.
Izvor: tanjug.rs
The post Nemačka: 20.000 pancirnih prsluka i šlemova za Ukrajinu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Njemački pancirni prsluci za Ukrajinu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2014

BERLIN - Njemačka vlada odlučila da odobri Ukrajini isporuku vojne opreme za zaštitu, koja, za razliku od one namijenjene kurdskim snagama u Iraku, ne obuhvata oružje...Dva njemačka preduzeća prethodno su dobila porudžbinu za isporuku 20.000 pancirnih prsluka i šlemova za vojnike u Ukrajini,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.