Izvor: RTS, 17.Jun.2022, 06:07

Boris Džonson u iznenadnoj poseti Kijevu; Putin: Rusija nema ništa protiv ulaska Ukrajine u EU

Rat u Ukrajini – 114. dan. I dalje se vode žestoke borbe za Severodonjeck, a u fokusu je fabrika "Azot" u kojoj se nalazi više od 550 civila. Ukrajinski predsednik poručuje zapadnim partnerima da "što više oružja pošalju, to će Ukrajinci pre osloboditi svoje teritorije". Britanski premijer Boris Džonson doputovao je u iznenadnu posetu Kijevu. Vladimir Putin ističe da Rusija nema ništa protiv ulaska Ukrajine u Evropsku uniju.
Načelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Luganske oblasti Sergej Gajdaj rekao je da stotine civila koji se kriju u hemijskoj fabrici "Azot" u gradu Severodonjecku više nisu u mogućnosti da se evakuišu zbog neprekidnih ruskih artiljerijskih napada.
Prethodno su proruske snage u Luganskoj oblasti najavile da će ponovo otvoriti humanitarni koridor.
Moskva je najavila i mogućnost nastavka pregovora, što je naišlo na kritiku Kijeva. Ukrajinski pregovarač Mihajlo Podoljak je rekao da je to zapravo pokušaj da se zavara svet i da se zatim zarije nož u leđa Ukrajine.
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ponovo je tražio od Zapada da poveća isporuke oružja, poručujući da će "što više oružja budu dobili, pre osloboditi svoje teritorije".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan:Ukrajina dobila preporuku za status kandidata za članstvo u EU; Putin: Operacija iznuđena, zadaci će biti ispunjeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2022

Vojna dejstav u Ukrajini – 114. dan. Vode se žestoke borbe za Severodonjeck, a u fokusu je fabrika "Azot" u kojoj se nalazi više od 550 civila. ..Ukrajinski predsednik poručuje zapadnim partnerima da "što više oružja pošalju, to će Ukrajinci pre osloboditi svoje teritorije"...16.37 - Teška...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.