Nameštanje fudbalskih mečeva u Ukrajini, 35 klubova upleteno

Izvor: RTS, 22.Maj.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nameštanje fudbalskih mečeva u Ukrajini, 35 klubova upleteno

Ukrajinska policija privela je 50 ljudi osumnjičenih da su učestvovali u nameštanju fudbalskih mečeva u Ukrajini, a u celu priču bili su umešani igrači, treneri i predsednici 35 ukrajinskih klubova.
Najpoznatiji ukrajinski klubovi Šahtjor iz Donjecka i Dinamo iz Kijeva ne nalaze se na listi od 35 klubova koji su navodno učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u nameštanju utakmica, ali su na spisku neki prvoligaški klubovi.

Ukrajinska policija saopštila je da su kladioničarske uplate na nameštene mečeve plasirane u Aziji, a da su organizatori zaradili oko pet miliona dolara.
Anonimni izvor u ukrajinskom savezu rekao je da su u nameštanju mečeva učestvovali igrači, treneri, predsednici klubova, ali i sudije.
Ukrajina neće učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji, a zanimljivo je da se finale Lige šampiona igra u subotu u Kijevu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pohapšeno 50 osoba zbog nameštanja!

Izvor: Sportske.net, 22.Maj.2018

Preseli im veliki novci...Čak 35 klubova iz Ukrajine, među kojima ima i prvoligaša, optuženo je za učestvovanje u nelegalnim radnjama oko nameštanja utakmica, bruje mediji u Ukrajini...Navodi se takođe da se u njima ne nalazi dva ponajveća ukrajinska kluba, Šahtjor iz Donjecka i Dinamo Kijev...Pedeset...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.