Izvor: RTS, 01.Feb.2023, 07:07

Nemački vicekancelar: Slanje borbenih aviona korak previše; Zaharova: Zadiranje u rusku imovinu smatraćemo pljačkom

Rat u Ukrajini – 343. dan. Najveće borbe vode se u Donjeckoj oblasti. Savetnik ukrajinskog predsednika Mihajlo Podoljak izjavio je da su u toku razgovori o nabavci raketa dugog dometa i jurišnih aviona. Britanski, nemački i poljski zvaničnici smatraju da to u ovom trenutku nije moguće.
Borbe za Pavlovku i Ugledar u Donjeckoj oblasti sve su žešće. Britansko Ministarstvo odbrane smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ruski komandanti verovatno imaju za cilj da razviju novu osovinu napredovanja u regionu Donjecka, i da preusmere ukrajinske snage iz područja Bahmuta.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je da Kijev očekuje da će dobiti 120 do 140 tenkova u "prvom talasu" isporuka iz koalicije od 12 zemalja.
Ukrajinski ministar odbrane u Parizu zatražio borbene avione, a obećano mu još 12 haubica "cezar" i eventualna obuka za pilote.
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov smatra da je NATO već duže vreme umešan u hibridni rat protiv Rusije, koliko god pokušavao da opravda svoje prekomerno slanje oružja Ukrajini.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u Japanu je rekao da rat u Ukrajini nije samo evropska kriza, već je i izazov za svetski poredak.
SAD su optužile Rusiju za kršenje novog START-a, poslednjeg glavnog stuba posthladnoratovske kontrole nuklearnog naoružanja između dve zemlje.
"Rusko odbijanje da omogući inspekcijske aktivnosti sprečavaju SAD da ostvare važna prava po ugovoru i ugrožava održivost američko-ruske kontrole nuklearnog naoružanja", naveo je portparol Stejt departmenta.
Pogledaj vesti o: Pariz,   NATO,   Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Peskov tvrdi da nema planova za razgovore Putina i Bajdena, SAD najavile novi paket pomoći Kijevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2023

Rat u Ukrajini - 343. dan. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da još nema nikakvih planova za razgovore predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika SAD Džozefa Bajdena, javlja TASS...Upitan da li li Moskva razmatra mogućnost da pregovore na visokom nivou oko sukoba u Ukrajini,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.