Izvor: RTS, 07.Feb.2023, 06:58

Reznjikov ipak neće biti smenjen, Zelenski pozvao na "prekid širenja glasina"; Šojgu: Isporuke oružja uvlače NATO u sukob

Rat u Ukrajini – 349. dan. Najžešće borbe vode se u Bahmutu. Direktor Rajnmetala: Ove godine Kijev dobija 25 "leoparda 1". Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine Oleksij Danilov tvrdi da je "pitanje vremena" kada će SAD toj zemlji isporučiti borbene avione F-16. Sa druge strane, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu upozorava da isporuke zapadnog oružja Kijevu "efektivno" uvlače NATO u sukob. Reznjikov >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ipak neće biti smenjen, Volodimir Zelenski poručio da takve odluke donosi samo predsednik.
Izgledi za mir u Ukrajini su sve manji, dok verovatnoća dalje eskalacije sukoba raste, upozorio je generalni sekretar UN Antonio Guteres, izrazivši bojazan da svet klizi u "rat većih razmera". 

Borbe se nastavljaju, najžešće su oko Bahmuta. Ruska armija napreduje u harkovskoj oblasti i Donbasu, a ukrajinske snage gađaju grad Donjeck.
Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su njene snage preuzele kontrolu nad Nikolajevkom, selom u oblasti Donjecka, prenose tamošnji državni mediji. 
Državni Istražni komitet Rusije saopštio je da ispituje da li je ukrajinska vojska navodno upotrebila hemijsko oružje u blizini Soledara i Bahmuta u Ukrajini. 
U Kijevu je rekonstruisana Vlada. Dosadašnji ministar odbrane Oleksij Reznjikov, izložen pritisku zbog korupcije u snabdevanju vojske, prelazi na novu dužnost ministra industrije.
Na njegovo mesto došao je dosadašnji šef vojne obaveštajne službe Kirilo Budanov.
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahvalio je norveškoj vladi i premijeru Jonasu Garu Stereu za najavu paketa pomoći od šest milijardi funti tokom pet godina. 
Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani odbacio je optužbe o isporuci vojne opreme Rusiji za upotrebu u ratu u Ukrajini i opisao ekspanzionističku politiku NATO-a kao osnovni uzrok krvavog sukoba između dva suseda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Reznjikov ipak neće biti smenjen; Šojgu: Isporuke oružja uvlače NATO u sukob

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2023

Rat u Ukrajini – 349. dan. Najžešće borbe vode se u Bahmutu. Direktor Rajnmetala: Ove godine Kijev dobija 25 "leoparda 1". Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine Oleksij Danilov tvrdi da je "pitanje vremena" kada će SAD toj zemlji isporučiti borbene avione F-16. Sa druge strane, ruski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.