Nagrađen Take Care sistem – pametna kutija koja misli umesto vas!

Izvor: Megafon.co, 17.Okt.2019, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađen Take Care sistem – pametna kutija koja misli umesto vas!

Take Care sistem je osvojio jednu od prve tri nagrade na Socail Impact Award takmičenju. Nagrada je 1,500 evra i put u Kijev gde se sakupljaju SIA takmičari iz različitih zemalja.
Take Care sistem je zamišljen kao sistem pametne kuće, koji će da pomaže ljudima koji čuvaju starije osobe da se lakše brinu o njima. Ovu ideju su osmislili studenti sa Elektronskog fakulteta u Nišu. Začetnici ideje o Take Care sistemu su bili Nenad Đorđević i Stefan Đokić. Timu >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << su se zatim pridružili Marko Ilić, Vojislav Dimitrijević, Milan Ivković i Dušan Kovačević.
Planovi za budućnost Marko Ilić
Foto – Petra Naumović

“U Kijevu ćemo da se edukujemo i da naučimo kako dalje da upravljamo projektom i našim preduzećem. Na finalu je bilo super. Učestvovalo je devet timova”, kaže Marko Ilić, student na Elektronskom fakultetu u Nišu.
“Ovaj novac koji smo osvojili ćemo iskoristiti na dalje razvijanje kutije. Za početak smo napravili samo prototip kako bismo pokazali osnovne funkcionalnosti . Sada ćemo kutiju skroz da razvijemo, Napravićemo par primereka kutije, koliko nam to novac dozvoljava. Daćemo je starim ljudima da je testiraju i daju na povratnu informaciju. Tako ćemo znati da li sve funkcioniše bez greške ili treba nešto da se menja”, dodaje Marko.
Članovi tima Take Care sistema rade na još jednoj manifestaciji koja će se održati na Elektronskom fakultetu – Hakaton takmičenje. Hakaton takmičenje će se održati od 8. do 10. novebra, a jedini uslov je da takmičar ima do dvadeset sedam godina.
Prijave za Hakaton takmičenje možete naći OVDE.

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.