NI PO KOJU CENU NAZAD U CRNU GORU: Vođa kavčana (37) zatražio ukrajinsko državljanstvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020, 22:26

NI PO KOJU CENU NAZAD U CRNU GORU: Vođa "kavčana" (37) zatražio ukrajinsko državljanstvo

On nakon izlaska iz kijevske bolnice i dalje živi na istoj adresi u glavnom gradu Ukrajine.

Radoje Zvicer (37), navodni vođa kotorskog kavačkog klana, koji je preživeo pokušaj ubistva 26. maja u Kijevu, predao je zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstva.

On nakon izlaska iz kijevske bolnice, u kojoj je bio desetak dana posle ranjavanja, i dalje živi na istoj adresi u glavnom gradu Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << .

- Zvicer se oporavlja i živi u istoj zgradi kraj koje je i pokušan atentat na njega. Trenutno ga čuvaju pripadnici ukrajinske bezbednosne službe - prenose mediji i dodali:

- On je navodno već podneo zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstva, jer želi da izbegne proterivanje, a naročito ne želi da se vraća u rodnu Crnu Goru. Navodno, on poseduje moldavski pasoš, a u Ukrajini boravi pod imenom Piter Raduj Znice.

Podsetimo, zbog sumnje da su pokušali da ubiju navodnog vođu kavačkog klana u Ukrajini su uhapšena dva državljanina Crne Gore, kao i jedan policajac iz Ukrajine. Protiv Srbina Petra Jovanovića (46) nakon hapšenja podneta je krivična prijava i za ubistvo Zvicerovog kuma Marka Vukovića (41) u januaru u Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

OTKRIVENO ŠTA ZVICER RADI NAKON ATENTATA: Kavčanin ovako pokušava da sačuva živu glavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2020, 15:56

Radoje Zvicer tražio ukrajinsko državljanstvo..Kotoranin Radoje Zvicer (37), navodni vođa kavačkog klana, koji je preživeo pokušaj ubistva 26. maja u Kijevu, kako Dan nezvanično saznaje, bio je predao zahtev za ukrajinsko državljanstvo, a navodno je priložio moldavski pasoš koji je posedovao....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.