NESREĆA U UKRAJINI Minibus naišao na minu kod Donjecka, poginulo toje civila

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESREĆA U UKRAJINI Minibus naišao na minu kod Donjecka, poginulo toje civila

Tri civila, uključujući dve žene, poginula su danas na istoku Ukrajine gde je putnički minibus nalateo na nagaznu minu, saopštile su ukrajinske vlasti.

"Dva civila su odmah preminula, a treći je podlegao povredama na putu do bolnice", izjavio je Frans presu portparol ukrajinske vojske Andrij Zadubini.

Nesreća se dogodila kod mesta Novomihailivka, oko 25 kilometara od Donjecka, glavnog uporišta proruskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pobunjenika u istočnoj Ukrajini.

Vlasti u Kijevu i proruski pobunjenici dogovorili su krajem prošle godine novi prekid vatre, nakon što je ponovo izbilo nasilje koje je uzdrmalo ionako krhko prethodno primirje. U istočnoj Ukrajini od početka sukoba u aprilu 2014. godine poginulo je više od 9.000 ljudi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ukrajina: Poginula tri civila na istoku zemlje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2016

Troje civila je poginulo, a dvoje ranjeno kada je mini bus naletio na nagaznu minu na istoku Ukrajine...Tragedija se dogodila 25 kilometara jugozapadno od Donjecka kada je autobus napuštao područje pod kontrolom proruskih separatista...Vozač autobusa je navodno zanemario upozorenje o postavljenim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.