Mizincev: Kijev blokira evakuaciju civila ka Donbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2022, 22:39

Mizincev: Kijev blokira evakuaciju civila ka Donbasu

Ukrajinske vlasti blokiraju izlaze sa teritorija pod njihovom kontrolom ka oslobođenim teritorijama republika Donbasa, Zaporoške, Nikolajevske, Harkovske i Hersonske oblasti pod izgovorom da osiguravaju bezbednost, tvrdi danas načelnik ruskog Centra za kontrolu nacionalne odbrane general-pukovnik Mihail Mizincev.

"Prema dostupnim proverenim informacijama, ukrajinske vlasti su, pod navodnim izgovorom da osiguravaju bezbednost građana, blokirale sve izlaze iz naselja koja su pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njihovom kontrolom prema oslobođenim teritorijama Donbasa, Zaporoške, Nikolajevske, Harkovske i Hersonske oblasti, ugrožavajući tako živote civila i prisiljavajući ih da se sami evakuišu u zapadne delove Ukrajine", poručio je Mizincev, prenosi agencija TASS.

On je nazvao licemernim izjave zvaničnog Kijeva da se moraju stvoriti humanitarni koridori za izlazak na teritorije pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine i dodao da je reč o pokušaj da se dobije vreme za pregrupisavanje i obnavljanje borbenih sposobnosti snaga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.