Mitropolit Onufrije STIGAO u Podgoricu: Večeras sa Amfilohijem predvodi litiju u Podgorici (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 27.Feb.2020, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolit Onufrije STIGAO u Podgoricu: Večeras sa Amfilohijem predvodi litiju u Podgorici (FOTO)

Predstojatelj Ukrajinske pravoslavne crkve na podgorički aerodrom je sleteo u pratnji arhiepiskopa cetinjskog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija Njegovo Blaženstvo Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije doputovao je u Crnu Goru. Predstojatelj Ukrajinske pravoslavne crkve na podgorički aerodrom je sleteo u pratnji arhiepiskopa cetinjskog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija.On >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je već stigao u podgorički saborni hram Hristovog Vaskrsenja gde će u njegovu čast biti služena doksologija. Potom će biti služen moleban, a onda će Blaženjejši predvoditi krsni vhod ulicama Podgorice i time podržati pravednu borbu verujućeg naroda u Crnoj Gori protiv Vladinog bezakona o slobodi veroispoviesti.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVAKO JE DOČEKAN MITROPOLIT ONUFRIJE: Sačekao ga Amfilohije, a onda se pridružio vernicima u Hramu Hristovog Vaskrsenja

Izvor: Kurir, 27.Feb.2020

Poglavar Ukrajinske pravoslavne crkve Onufurije na podgorički aerodrom je sleteo u pratnji arhiepiskopa cetinjskog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, a potom se pridružio vernicima.

Nastavak na Kurir...

Onufrije: Političari žele svoju crkvu, ali Crkva je neudobna za grešnog čoveka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 16:34

Mitropolit kijevski Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC), Onufrije, izjavio je danas u Podgorici da ne retko političari podležu iskušenjima da se mešaju u crkveni život i da upravljaju Crkvom, ali ne treba dozvoliti da se to desi..."Želja jednog čoveka da bude patrijarh ili želja pojedinih političara...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.