Duboka neslaganja na skupu G20 na kojem je bio i Lavrov

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jul.2022, 10:48

Duboka neslaganja na skupu G20 na kojem je bio i Lavrov

Ministri najvećih svetskih ekonomija (G20) u petak su na sastanku na Baliju pokazali duboka neslaganja oko ruskog rata u Ukrajini i borbe sa globalnim posledicama tog sukoba.   Na sastanku, na kojem su se američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov prvi put našli u istoj prostoriji od početka ruske invazije na Ukrajinu, domaćin skupa Indonezija uputila je emotivni apel za jedinstvo i za okončanje tog rata.   Indonežanska ministarka spoljnih...
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blinken se direktno obratio Rusiji i Lavovu na sastanku šefova diplomatije: "Odblokirajte izvoz ukrajinskog žita"

Izvor: Blic, 08.Jul.2022

Američki državni sekretar Entoni Bliken direktno se danas obratio Rusiji na sastanku ministara spoljnih poslova G20 na Baliju i pozvao Moskvu da odblokira izvoz ukrajinskog žita, izjavio je neimenovani zapadni zvaničnik.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.