Matis: Sankcije SAD ostaju na snazi dok Rusija ne promeni ponašanje

Izvor: VOA, 24.Avg.2017, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matis: Sankcije SAD ostaju na snazi dok Rusija ne promeni ponašanje

Sekretar za odbranu SAD, DŽim Matis, rekao je u četvrtak, tokom posete Ukrajini, da Rusija "pokušava da ponovo iscrta međunarodne granice silom" i da će sankcije SAD protiv Rusije ostati na snazi dok vlada u Moskvi ne promeni svoje ponašanje. Matis je govorio stojeći pored predsednika Ukrajine Petra Porošenka, nakon što se sa njim i sa drugim liderima sastao u Kijevu. Šef Pentagona ponovio je podršku SAD Ukrajini i rekao da one ne prihvataju rusku aneksiju Krima iz 2014. godine. Takođe je rekao da Rusija nije ispunila svoje obaveze iz Sporazuma iz Minska da reši konflikt u istočnoj Ukrajini, kao i druge sporazume koje je ta zemlja odobrila. "SAD i njeni saveznici će nastaviti da vrše pritisak na Rusiju da ispoštuje obaveze iz Minska i naše sankcije će ostati na snazi dok Moskva ne promeni svoje akcije koje su ih izazvale", rekao je Matis. Dodao je da SAD ostaju predane iznalaženju diplomatske rezolucije za situaciju u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Mattis u Kijevu: SAD neće prihvatiti rusku aneksiju Krima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Avg.2017

Sjedinjene Države neće prihvatiti rusku aneksiju Krima, poručio je američki ministar odbrane Jim Mattis danas u Kijevu. "Uprkos poricanjima Rusije, mi znamo da oni žele da prkrajaju međunarodne granice silom, podrivajući suverene i slobodne države Evrope", rekao je Mattis, na konferenciji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.