Makron otkazao; Razlog: Ukrajina

Izvor: B92, 01.Mar.2022, 15:35

Makron otkazao; Razlog: Ukrajina

Odlazeći predsednik Francuske Emanuel Makron neće održati svoj prvi predizborni miting 5. marta u Marseju zbog ukrajinske krize.

Makron će tokom nedelje saopštiti svoju kandidaturu za predsedničke izbore zakazane u dva kruga 10. i 24. aprila, ali se ne zna kada će biti prvi miting.

Ukrajinska kriza je poremetila Makronove planove jer je već ranije odlagao saopštavanje kandidature. Njegovo okruženje je navelo da će se odlazeći predsednik prilagodjavati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u skladu sa situacijom u svetu za održavanje mitinga po Francuskoj.

Predsednički izbori ove godine se poklapaju sa francuskim predsedavanjem Savetom Evropske unije.

Kandidati imaju rok do 4. marta da prikupe neophodnih 500 potpisa ili sponzorstva za podnošenje kandidature. Sponzorstva su potpisi podrške izabranom kandidatu od poslanika, odbornika i drugih zvaničnika izabranih na parlamentarnim i lokalnim izborima.

Centrista Makron je na prethodnim izborima održanim 2017. godine u drugom krugu ubedljivo pobedio kandidatkinju ekstremne

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.